Pages

Saturday, 2 November 2013

Ulu Yam di Liverpool by Nazali Noor

Assalamualaikum....

pernah dengar n tengok kan pasal buku nie, saya pun tahu pasal buku nie masa jalan2 kat blog, dan terbacalah tentang penulis nie yg bli rumah kat luar negara tu, n pasal buku ulu yam di liverpool nie, niat di hati memang nak beli tapi tggu ada kat pasaran.....dan semalam saya teman la my pren nie xsihat pas tu  kononnyer, kitaorang nie nak la cari air kelapa tuk hilangkan pening2 nieh, biasalah lau dah jumpa ngan ramai orang di hujung minggu n bau-bauan pun macam2 rasa sudah tentu kepala pusing berbintang-bintang huhuhu.....di kedai nie my eye pun terpadanglah buku nie n automatik saya tgk harga buku nie, tabiat bila nak bli xleh ubah hahaha...n tangan ku ini terus ambil n bayar n mintak plastik, "dik plastik???" si cashier pun tersenyum manis"20 sen" lupe hari sabtu kena plastik kena caj, ohohohoh "tak per la dik" then back to my tempat kerja, terus mulakan pengembaraan dalam ulu yam di liverpool, dah sampai tang penulis bawa family dia p kota paris n disneyland where dia dah berjaya nak ker tempat impian family diorang, tapi penulis tertinggal dream scrapbook diorang kat malaysia......dan xleh nak tulis mission accomplished kat scrapbook tu hehehe.....

baca ulu yam di liverpool nie mengimbau kenangan kita, ibu bapa kita, adik beradik kita, kawan-kawan kita, n penulis sangat beruntung memiliki sokongan keluarga yg kuat, tapi walaupun tak semua antara kita mempunyai keluarga yg lengkap, kita seharusnya berusaha membantu diri sendiri dan jangan putus asa, andai tersilap langkah kita masih boleh kembali ke pangkal jalan, tapi seboleh-bolehnya janganlah buat kesilapan yang akhirnya kita sendiri tahu akibatnya tak mungkin di terima orang sekeliling, kerana kita manusia biasa yg lemah, perlukan sokongan untuk meneruskan kehidupan, perlukan kata-kata nasihat, kata-kata semangat, yang dah berkeluarga isteri atau suami, serta anak2 adalah pencetus inspirasi terbaik dan yang bujang jadikan kata2 ibubapa itu pendorong untuk kita terus berusaha dan cuba mencari jalan untuk meningkatkan potensi diri kita sendiri, sekian.........klate vs pahang nak sokong sape nieh saya kat tengah2 hehehe...